sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Vappu

Toukokuun ensimmäinen päivä koitti ja vappua ollaan vietetty täällä aurinkoisessa säässä. Sisätiloissa ei tee paljon mieli olla kuin se pakollinen ateria-aika. (mitä nyt tosin ollaan grillattu niin sekin hoituu myös ulkosalla.) Pieni mies tutkii luontoa eikä malttaisi lähteä sisälle ollenkaan. 

Joka kerta kevät jaksaa yllättää. Sitä ihmettelee lumen alta paljastunutta luontoa. Kohta puhkeaa koivut kukkaan ja ruohokin alkaa vihertää. Tosin varmaan jossain paikoin Suomea niin on jo käynytkin. Jos ei olisi vuodenaikoja, kesää ei osaisi arvostaa niin samalla lailla. Ihanaa kun ei tarvitse pitää paksuja vaatteita päällä ja pääsee suunnittelemaan puutarhahommia.
  

Leivoin donitsit vasta tänään. Eilen ei kertakaikkiaan malttanut olla sisätiloissa. Kyllä se vaikeaa teki tänäänkin. Donitseissa ja munkeissa kuitenkin menee se oma aikansa. Siman ostin valmiina kun olen meillä ainoa joka sitä juo. Pidän kuitenkin enemmän kotioloissa tehdystä simasta.
Donitsien päälle keitin eilen kondensoitua maitoa omassa tölkissään. Se sai kiehua tölkkineen päivineen kattilassa sisällä hiljalleen miedolla lämmöllä sillä aikaa kun oltiin ulkosalla. Tosin kävin välillä lisäämässä vettä ja vahtimassa ettei vesi lopu kattilasta. Se säilyy avaamattomana jääkaapissa joten sitä ei ole pakko tehdä samana päivänä. Tätä myydään tosin valmiiksi keitettynäkin. 

Lisäsin joukkoon tomusokeria että siitä tulisi paksumpaa.Mukavaa toukokuun alkua sinne ruudun sille puolelle!


4 kommenttia:

 1. Aurinko kummasti houkuttelee ulkoilemaan, sisällä ei tule kyllä tälläisinä päivinä kuin käytyä nukkumassa :) Ihanan herkullisen näköisiä donitseja ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kyllä näin se on ja somen maailmakin alkaa jäämään vähemmälle. Suomen kesä on niin lyhyt että siitä haluaa ottaa kaiken irti.

   Poista
 2. Mää oon koittanut meidän vakkarikaupasta etsiä tota kondensoitua maitoa, en oo vaan vielä keksinyt, mihin osastoon se kuuluis;D ( sitä tuntee itsensä hieman vinksahtaneeksi, kun hiippailee hyllyjen välissä eikä silti löydä etsimäänsä)niiiin paljon ihania leivontajuttuja odottelee, joihin tuota tarvis laittaa...on kyllä herkulliset vappusyömingit ollu teillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kuule mullakin menee välillä pyörimiseksi ja etsimiseksi. Isosta automarketista en löytänyt en sitten millään vaikka olin mielestäni käynyt kaikki hyllyt kahteen kertaan. Joskus nämä löytyy tölkkihyllystä, toisaalla leivontahyllystä. Ja tämän löysin ihan maitohyllystä. Meinasin lähteä tyhjin käsin kun tajusin kassalta kysyä ;) enhän minä maitohyllystä tajunnut kun eihän tämän välttämättä tarvitse olla kylmässä. Niin ja kiitos :)

   Poista

Kiva kun jätit viestiä! :)
Tarkistan viestit joten saattaa kestää jonkin aikaa kun viestisi näkyy blogissa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...