Aikaisemmassa postauksessani laitoin kuvia herrasväen pikkuleivistä,
joita leipasin toissapäivänä.
joita leipasin toissapäivänä.
Ohjetta en siihen oheen liittänyt joten tässä vielä ohje:
Herrasväen pikkuleivät
200 g voita
100 g sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 keltuainen
1 tl leivinjauhetta
250 g vehnäjauhoja
Vatkaa voi ja sokerit kuohkeaksi. Lisää keltuainen nopeasti sekoittaen.
Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen sekaan ja lisää taikinaan vähissä erissä.
Laita taikina hetkeksi kylmään. Kauli taikinasta jauhojen avulla levy
ja painele muotilla paloja. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 7 minuuttia.
Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen sekaan ja lisää taikinaan vähissä erissä.
Laita taikina hetkeksi kylmään. Kauli taikinasta jauhojen avulla levy
ja painele muotilla paloja. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 7 minuuttia.
tai 175 astetta ja 15 minuuttia.
Älä anna tummua!
Nosta kypsät pikkuleivät teräslastan avulla tasaiseen paikkaan jäähtymään.
Levitä jäähtyneille pikkuleiville makusi mukaan marmeladia ja paina kansi päälle.
Koristele tomusokerilla tai pyöritä sokerissa. Voit myös tehdä pienellä piparimuotilla
kanneksi tulevaan pikkuleipään kuvion ennen paistamista.
kanneksi tulevaan pikkuleipään kuvion ennen paistamista.
Instagramin puolella @mummis_house:n rouva kyseli hyviä jippoja siihen kuinka näistä saisi pehmeitä. Itselläkin joskus tuppaa tulemaan hieman rapsakoita vaikka priimaa yrittää saada.
Varmaankin tuo paistaminen on ratkaisevassa asemassa. Eli ei anna niiden tummua.
Näissäkin pikkuleivissä tuosta kuvasta näkyy että hieman on päässyt reunoille tulemaan jo ruskeaa. Siinä oli monta rautaa tulessa joten ei ihan kerinnyt niitä ottamaan ajoissa pois.
Ja joskus ei malta ottaa niitä kovin aikaisin kun pelkää että tulee liian raakoja.
Uunin tehokkuuskin on avainasemassa.
Ainekset kannattaa ottaa ajoissa huoneenlämpöön. Voi ja sokeri kannattaa vatkata hyvin kuohkeaksi. Jauhojen lisäämisen jälkeen ei kannata kauheasti vaivata ettei tule sitkoa.
Googletin oikein asiaa. Mtv:n leivontanurkassa kerrottiin että valkoinen sokeri kannattaa korvata ruokokidesokerilla, joka on kosteampaa ja tekee pikkuleivistä pehmeämpiä.
Tekisiköhän leivontamargariini pehmeämpiä pikkuleipiä? Itse käytän leivonnassa aina voita. Ihan senkin takia että se antaa täydellisen, hieman toffeemaisen maun. Eikös margariini ole pehmeämpää rasvaa kun voi?
Laitan pikkuleivät muovirasiaan säilöön. Sekin pehmentää hieman niitä.
Kertokaahan te hyviä jippoja jos tiedätte!
Ja käykäähän kurkkimassa tuolla @mummis_house profiilissa. Taidokkaasti ja huolella kunnostettu vanha talo. Kauniita kuvia ja vanhanajan tunnelmaa!
Nam, noi on herkkua ❤️ Hyvää uutta vuotta ❤️
VastaaPoistaSama täällä :) ja lusikkaleivät kuuluu samaan herkkukastiin! Oikein hyvää tulevaa vuotta! ❤️
PoistaVoi kiitos Mima, ohjeesi tuli nopeasti! Yritän noudattaa hyviä ohjeitasi ja tehdä noita herkkuja vaikkapa Loppiaiseksi! Niin, vihjaisit myös lusikkaleivistä, teetkö sen samalla taikinalla? Molempia olen tehnyt ja ovathan ne maistuneetkin, mutta noita paistovinkkejä olen kaivannut, vaikka joskus taisin ne sinulta kuullakin:))) Kiitos!
VastaaPoistaOikein Hyvää Uutta Vuotta 2016 sinulle ja koko teidän poppoolle!!!
Ollos hyvä! :) Teen lusikkaleivät sillä perinteisellä reseptillä jossa voi sulatetaan kattilassa ja siihenhän ei tule kananmunaa niin kuin muistat. Tuttuni tosin tekee lusikkaleivät voin ja sokerin vaahdottamalla ja siihenkään ei tule kananmunaa. Kylläkai tälläkin herrasväen pikkuleipätaikinalla voisi tehdä lusikkaleivän näköisiä lusikkaa muottina käyttäen. Kiitos! Oikein hyvää uutta vuotta teille sinne ♡
PoistaHerrasväen pikkuleivät ovat niiiiin ihania!!
VastaaPoistaJa kauniitakin!
Kiitos! Nämä on kyllä maistuvia kunhan saa ne paistettua pehmeiksi ;)
Poista