torstai 8. lokakuuta 2015

Sellissä


Asutaan vanhaa poliisiasemaa, jossa vielä 70-luvulla oli toimintaa. 
Kellarikerroksessa on kolme putkaa jotka silloin on ollut kovassakin käytössä.
Pojan huoneessa on ollut poliisin toimisto ja nurkalla on ollut poliisin kyltti palamassa.


Poliisipäällikkö asui silloin tätä taloa puolisonsa ja lapsien kanssa, kunnes lapset kasvoivat ja lähtivät omille teilleen. Loppuvaiheessa vanha rouva asui taloa yksinään puolison kuoltua. 
Yläkerrassa on aikoinaan ollut vuokrahuonemajoitusta. Vuokrahuoneistossa on asunut useampikin asukas  ja on ollut mukava kuulla tutuilta asukeilta talon tarinaa. 

Nykyään putkat on meillä varastokäytössä. Pojallani on ollut siellä kanejakin.
  Yhteen isoimpaan olen joskus suunnitellut koti "kuntosalia".
Putkat on  siistejä. Pesin ja kuurasin ne kunnolla kun tähän muutettiin.
Remontilla isoimman putkan saisi ihan kivaksi kuntosalikäyttöön.
Mutta se sitten joskus tulevaisuudessa. 

Tämän blogin puolella en ole vielä esittänyt kuvia putkista
joten tässä muutama kuva:

Hyvin on roistot pidetty lukkojen takana

Vasemmalla näkyy beigen värinen laverin päällys.. Niin kovaa puuta..


"Ykkösessä" asusti aikoinaan pojan ruskea pupu. Ja mikäs siellä oli ollessa vapaana.

Kurkataan vielä lopuksi ovisilmästä. Sieltä ne kalterit näkyy..

11 kommenttia:

 1. Teillä on ihan uniikki koti..aivan taivaallisen mahtavaa!!
  Meillä oli usean vuoden ajan kellarissa kotikuntosali, oli stepperiä, kuntopyörää, painonnosto penkit, tangot, puntit, vatsalihas-laitteet yms yms. Myin koko "salin" keväällä pois. Ei tullut jumpattua sen innon laannuttua, ja Isäntäkin on laiskistunnut ja poika käy muualla kuntoilemassa. Nyt salin myytyä pois, sain enempi itselleni työtilaa. Kahvakuulat sentäs jätin, niitä on hyvä heilutella ja vie vähempi tilaakin =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan nuo putkat aiheuttanut hilpeyttä aina välillä. :) Joku taas muistaakseni kysyi että kuinka tykkään asua kun tuolla alhaalla on nuo vankilat. Siistissä kunnossa niitä on kyllä pidetty silloin ja onhan niissä ovetkin vielä paikoillaan. Ja hyvää varastotilaa ovat. Oviin on putkassa olleet raapustelleet nimikirjaimiaan. :) Kyllä tuollainen kotisali ihan kiva olisi. Joskus tosiaan se innostus saattaa väliaikaisesti lopahtaa. Toisin on miehellä. Se käy viisi kertaa viikossa ja on kyllä ihan verissä se touhu.

   Poista
 2. Jännittävää! Kodit, jotka ovat joskus olleet jotain muuta, ovat mielenkiintoisia :) Kummitteleeko teillä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä vastata kysymykseesi että ehkä :) Pojan huone sijaitsi alkuaikoina yläkerrassa. Hänellä oli kaapin päällä savinen kukkopilli. Yläkerrasta kuului kukkopillin ääni vaikka siellä ei ketään ollut. ja kuistilla monen ihmisen kanssa ihmeteltiin että kuultiinko oikein =) On ollut myös monen monta muuta hauskaa selittämätöntä juttua. Nuo putkat pelotti alkuun. Minun pyykkipisteeni on tuolla alakerrassa ja varsinkin iltaisin kun haki pyykkiä kuivumaan, tuli tunne että äkkiä pois ja pyykit nopeasti koriin. Nykyään olen sujut asian kanssa.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kyllä kannattaa olla kiltisti jos ei halua joutua putkaan ;)

   Poista
 4. Meillä olis joku putka aina täynnä :D hienoa, ettei poliisitalo ole jäänyt tyhjilleen ränsistymään

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meinaatsää että teillä on niin tuhmaa väkeä vai että siellä ois tavaraa? ;) Minä oon saanu ahdettua kaksi putkaa jo täyteen tavaraa :)

   Poista
 5. Eikä! Teillä on ihan omat sellit! Ei ihan joka talossa! Meidän talon on toiminut joskus postikonttorina ja legendan mukaan tänne on tehty postiryöstökin (rosvo jäi kiinni, kun poliisi seurasi latua - oli tullut suksilla ryöstöretkelle). Nomutta, toisin kuin teillä, postiaika ei täällä mitenkään näy. Onpa hieno juttu noi teidän putkat. Toivottavasti keksitte niille arvoistaan käyttöä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskoja nämä vanhojen talojen tarinat! :) Olisipa kiva jos postiaika vielä näkyisi teillä? Eikö minkäänlaista postilaatikkoakaan? Jokin kiva juttu näihin putkiin olisi kiva keksiä mutta ei raaskisi purkaa niitä :)

   Poista
  2. Olisi tosiaan kiva, jos jotain olisi postiajoista jäljellä. Olemme yrittäneet etsiä valokuvaa edes, mutta vielä ei ole tärpännyt. Ei olla oltu riittävän aktiivisia tai osattu kysyä oikeasta paikasta.

   Poista

Kiva kun jätit viestiä! :)
Tarkistan viestit joten saattaa kestää jonkin aikaa kun viestisi näkyy blogissa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...