tiistai 2. helmikuuta 2016

Keltainen ja vihreä ne yhteen soppii..

...huomenna laitetaan ne maalauskoppiin.. Ostin viimeviikolla nettikaupasta kalkkimaalia joka sitten tänää saapui postissa. Tutkailin pitkään Suomessa erilaisia myytäviä kalkkimaaleja jotka sopisi huonekaluille. Ainakin kolme erilaista merkkiä sieltä bongasin. Ja edulliset postimaksut olivat ainakin näissä maaleissa. Täälläpäin Suomea missä asustelen, ei ole oikein kauppoja josta niitä voisi hankkia. Siksipä ne on tilattava nettikaupasta ja haluan suositella teille seuraavaa maalia:

Olen aiemmin maalannut meidän yläkerran makuuhuoneen mööbeleitä kalkkimaalilla. Niiden maalaamisesta voit lukea tästä linkistä. Kalkkimaalista jäi hyvä maku ja voin ehdottomasti suositella sitä muillekin. Tällä kertaa halusin kokeilla toisen tuotemerkin maalia. Tutkailen ja vertailen mielellään tuotteita ja vaihtelunkin vuoksi on mukava välillä kokeilla jotain uutta. Ja uskollisena keittiössä vallalla oleville väreille valitsin vihreän sävyn. (Oliko vaikea arvata?) Tästä voit käydä katsomassa muita saman merkin maalisävyjä. (Huom! Tämä ei ole maksettu mainos vaan haluan suositella omasta tahdostani jos joku haluaa kokeilla vaihtoehtoja.)  Tuo oikealla puolella oleva maali on akryylimaalia, jota kokeilen myös  joihinkin projekteihini.


Vähän sormet jo syyhyää päästä maalailemaan mutta odottelen huomiseen päivänvaloon niin on kivempi työskennellä. Kalkkimaalit kun voi levittää sisätilassa kun ne ei tuoksu voimakkaasti.
Mutta näillä mennään ja palaillaan sitten uusien kuvien kera ja katsotaan kuinka lopputuloksen käy ja lähteekö tämä maalailu taas lapasesta! ;)

10 kommenttia:

 1. Mä niin innostuin tuosta kalkkimaalista että rupesinkin tässä illan iloksi tsuumailemaan mitä täällä sillä voisikaan sutia ;) Mukavia maalailuhetkiä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kummasti sitä aina löytää kaikkea uutta sudittavaa ;)

   Poista
 2. Maalaahan nopsaan :D En malta odottaa tulosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä sutia. Toivotaan että kaappi irtoaa helposti seinästä.. Onneksi maali kuivuu nopeaan! :)

   Poista
 3. Ihan uusi merkki minulle, ja olinkin kiinnostunut, kunnes luin sen tuoksuvan miedosti. Minun pitää löytää täysin tuoksuton maali. Ainakin Annie Sloanin sivulla luvataan olevan tuoksutonta, mutta onkohan asia niin. Noh, ei auta kuin kokeilla..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin minulle! Kalkkimaaleissa on aina sellainen kalkkimainen tuoksu. Ei niinkään sellainen pistävä tuoksu ollenkaan. Minäkin puhuin tuoksuttomasta kun se ei ole häiritsevä tekijä ollenkaan. Eli voi maalata sisätiloissa niin ettei tule pää kipeäksi tai niin että välttämättä tarvitsisi tuulettaa. Toki jos allerginen on niin täysin tuoksuton olisi hyvä vaihtoehto. Mutta luulisin että kaikissa näissä on se häivähdys kalkin tuoksua. Ainakin näissä kahdessa merkissä mitä nyt olen kokeillut. Kerkesin yhden kerroksen maalata tällä eikä tuoksu häirinnyt. Ja se varmaankin selviää sitten kun kokeilee.. :)

   Poista
  2. Mies hommasi baarihuoneeseen bloomin kookosvahaa, jonka piti olla miedosti tuoksuvaa. Noh, minun supernenäni haistaa vieläkin voimakkaan tuoksun vaikka permpasta on jo pari kuukautta aikaa. Tiedä sitten, onko kookosmaaleilla yhtä voimakas tuoksu. Kalkkimaalin ei luulisi olevan paha, sillä se ei kuitenkaan sisällä mitään tuoksukemikaalia. Ei auta kuin kokeilla, toivottavasti en sairastu kesken maalauksen. Taulujakin siedän maalata akvarelleilla ja guasseilla, mutta tuskin sietäisin, ellei meillä olisi tälläinen joka nurkasta vetoisa hirsitalo ;)

   Poista
  3. Nuita Bloomin tuotteita ei ole tullut kokeiltuakaan. Kokeilemalla sen kyllä sitten huomaa sopivatko vai eivät :)

   Poista
 4. Maalaus on kivaa puuhaa. Sitä hommaa riittää täälläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Jotenkin rentouttavaa hommaa sutia eikä tarvitse niinkään paljon ajatella :)

   Poista

Kiva kun jätit viestiä! :)
Tarkistan viestit joten saattaa kestää jonkin aikaa kun viestisi näkyy blogissa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...