maanantai 3. lokakuuta 2016

2-v juhlat

Meillä vietettiin eilen pikkumiehen 2-vuotis -juhlia. Oikeasti poika täytti vuosia 29.9. mutta juhlat oli järkevämpi pitää viikonloppuna niin kaikki pääsivät paikalle. Yksivuotissynttäreillä oli selkeä teema. Tänä vuonna en ottanut niin kauheaa stressiä juhlista. Kyllähän sitä aina vielä viittä minuuttia ennen kuin vieraat tulee - selkä hiestä märkänä - pursottaa viimeisiä kermakoristeita kakkuun hiukset pystyssä ja kampaamatta. 

Tein tänä vuonna suolaista piirakkaa kaksin kappalein. Juoksin ylä- ja alakerran uunin väliä tarkistelemassa ettei ne pääse palamaan ja siinä samalla vatkasin kermaa yleiskoneessa. Voitte vaan kuvitella sen härdellin kun pitää samalla pitää silmällä ettei kerma mene voiksi. 

Tarjolla oli täytekakku, suolainen piirakka, tiikerikakku, suklaavohvelit ja sipsejä. Juomana kahvia, teetä ja limsaa. Ihan lähisuvun kanssa vietettiin juhlat. 


Täytekakun väliin laitoin kuningatarhilloa ja kermavaahtoa, jonka maustoin fariinisokerilla, tomusokerilla sekä vanilliinisokerilla. Kostutukseksi tein kahvisiirapin, jota laimensin maidolla. Kahvisiirappiin tulee siis  sokeria, vettä, fariinisokeria ja vahvaa kahvia. Kaikki aineet sekoitetaan kattilassa ja annetaan hiljalleen kiehua kunnes se sakenee. Sitten vain jäähdytetään ja "lantrataan" maidolla. Kahvisiirappi antaa mukavan toffeemaisen maun kakkuun. 


Koristeeksi laitettiin pieniä vaahtokarkkipaloja. Pieni mies auttoi koristelussa sen verran että sitä mukaa kun sain laitettua niitä kakun päälle, pieni käsi kävi niitä siitä noukkimassa omaan suuhunsa. Kokeilin ensimmäistä kertaa muovityllaa.En ollut tyytyväinen sen antamaan pursotusjälkeen. Jäljestä ei tullut terävä eikä selkeä. Terästylla on kyllä ehdottomasti paras pursotuksiin!


Suolaiseen piirakkaan laitoin punaista ja oranssia paprikaa, sipulia, munakoisoa, kinkkukuutioita ja kanttarellikastikeaineet. Päälle ruokakerma ja juustoraaste. Pohjaan tuli muusijauhetta, joka myös antaa kivan maun piirakalle. 

Tarjoilutkin oli erittäin simppelit.


Tiikerikakku on luottokakku juhlassa kuin juhlassa!

Tällä kertaa katoin pöytään mukit ja tassit sekaisin. 

18 kommenttia:

  1. Minäkin muistan tuon kiireisen tunnelman, kun järjestelin aikoinaan lasteni juhlia. Nyt niitä juhlia on kiva muistella. Aika menee niin nopeasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se aika rientää. Onhan ne juhlat silti mukavia ja ikimuistoisia ja lasten riemu on se tärkein juttu. :) Tämän kuun lopussa on sama rumba uudelleen kun isompi poika täyttää vuosia..

      Poista
  2. Onnea 2-vuotiaalle!
    Ihanat tarjottavat!
    Kauniit kahvikupit!

    VastaaPoista
  3. Nam!🤑 Hyvännäköisiä herkkuja! 😄

    VastaaPoista
  4. Ihanat kekkerit on siellä olleet :) Onnea sankarille! http://valkoinenhaave.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! 😊 Tulen kohta vastavierailulle blogiisi.

      Poista
  5. Onnea kaksivuotiaalle! Tiedän tuon tunteen: päättää olla stressaamatta, eikä vieraitakaan ole kovin pajoa, mutta viime hetkellä stressaa silti. Hyvältä näyttävät teidän tarjottavat ja kattaukset. Tiikerikakkua rupesi ihan tekemään mieli. Pitäisiköhän kaivaa ohje jostain ja kokeilla..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! 😊 Totta.. Tykkään paljon siitä vanhanaikaisen tiikerikakun mausta missä voi vaahdotetaan erikseen. Oletko kokeillut? Työläämpi mutta kaiken sen arvoinen.

      Poista
  6. Hassua ettei ole koskaan tullut mieleen maustaa kermavaahtoa millään muulla sokerilla kuin sillä tavallisella ja vaniljasokerilla vaikka muuten olen maustanut, esim. vanukkaalla. Tuleeko koostumuksestakin erilainen jos laittaa tomusokeria ja fariinisokeria? Kuulostaa joka tapauksessa kokeilemisen arvoiselta. Samoin kahvisiirappi - tosin sitten varmaan pitäisi tehdä toinen kakku vannoutuneille teen juojille jotka huomaavat sen kahvin maun sieltäkin mistä itse ei. :)

    Villa Nanna haastoi minut DIY-haasteeseen jossa tehdään vanhasta uutta jonkin teeman mukaan (alkuperäinen haaste http://villananna.blogspot.fi/2016/09/diy-haaste-2016.html). Haastoin sinut mukaan tekemään jotain vanhasta neuleesta, lähdetkö mukaan? http://upcyclelina.blogspot.fi/2016/10/old-hood-turned-to-mittens-free-pattern.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tomusokerilla maustettaessa kermavaahto ehkä hieman paksuuntuu. Ja kun laittaa fariinisokeria, siihen tulee sellaisia ruskeita pilkkuja. Myös vaniljakreemijauheella saa makua vaahtoon ja se on helpompi pursottaa kakun päälle kun on hieman tuhdimpaa. Joo tuo kahvin maku saattaa jakaa mielipiteitä. Ehdottomasti teen juojille vaikka Earl Grey teen Bergamotin makuinen siirappi ;). Hei minäpä tulen sun blogiin tutustumaan haasteeseen. :) Oli niin kiireinen viikko ettei kerinnyt paljon vierailla blogeissa.

      Poista
  7. Onnea kaksivuotiaalle=)Lasten juhlia on mukava järjestää.
    Mukavaa sunnuntaita ja uutta viikkoa sinne sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Näin on. Vaikka ovat joskus työläitäkin.. Mukavaa sunnuntai-iltaa ja ensi viikkoa!

      Poista
  8. Voi miten ihana tuo vaahtokarkkipäällysteinen kakku!
    Luulisi pikkumiehen tykänneen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kyllä pienimies taisi tykätä kakusta, varsinkin näistä pienistä pehmeistä vaahtokarkeista. Ja taisi se aikuisillekin maistua ;)

      Poista

Kiva kun jätit viestiä! :)
Tarkistan viestit joten saattaa kestää jonkin aikaa kun viestisi näkyy blogissa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...