lauantai 14. tammikuuta 2017

Retroradio ja sille uusi väri

Viikolla tuossa eräänä päivänä tartuin pensseliin ja tein jotain josta joku voisi kauhistua. Värittelin putkiradion siniseksi. Mutta jos joitakin nyt kauhistuttaa, niin lohdutukseksi voin kertoa, että tämä radio oli maalattu ruskealla maalilla kun sen löysin. Maalikerroksen alta voisi kyllä kaivaa esiin vielä tiikkisen pinnan, mutta se hetki ei ole vielä. Sininen väri on vesiohenteista, joten se on helppo ottaa pois jos niin joskus haluaa tehdä.  Aikoinaan olin levittänyt ruskean maalin pintaan valkokalkkivahaa, joten siitä tuli harmahtava.  Tämä valkokalkkivaha on ollut erittäin riittoisaa - eikä pohja vieläkään näy.

Taulu sai samalla sinisen taustan.


Ja laitanpa tähän vielä loppuun radiosta kuvia ennen: 

Mitä mieltä te olette kalusteiden maalaamisesta?  Joskus jokin esine on jo valmiiksi maalattu, joten sellaisen kohdalla en surkuttele maalata, mutta yritän kunnioittaa joitain tosi vanhoja kalusteita, jotka on patinoituneet ajan saatossa. Niihin en uskaltaisi mennä koskemaan. Pidän hyvin paljon esineistä ja huonekaluista niiden alkuperäisessä asussaan. Mutta joskus on aika tehdä rohkeitakin päätöksiä. Ja onneksi maalin kuitenkin saa vielä pois jos joku joskus vielä niin haluaa. Kalusteissa näkyy monesti monia eri maalikerroksia, eli kautta aikojen niitä on myös maalattukin. Mutta alkuperäinen retroradion pinta on tiikkinen, joka on kyllä tosi kaunis! 

13 kommenttia:

 1. En juuri maalaile kalusteita, poistanut olen kyllä maalipintaa, useammastakin kohteesta :) ihana retroradio, väri piristää. Tokassa kuvassa näyttää ihan siltä kuin häneltä puuttuisi yksi maitohammas :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus tulee kyllä poisteltuakin maalia. No kieltämättä näyttää vähän hampailta :D

   Poista
 2. Olen maalannut kalusteita, jotka ovat olleet jo huonossa kunnossa tai niitä on ennenkin maalattu. Siis samaa mieltä, joskus on tehtävä rohkeita päätöksiä. Upea retroradio 😀.

  VastaaPoista
 3. Hauska tuli tuosta radiosta! Minä kyllä olen valmis maalaamaan kalusteita iästä riippumatta. Jos haluan omannäköisen ja vaatii maalausta, niin siitä vaan!
  Hauskaa illanjatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla. On se kyllä vähän pirteämpi nyt. :) Kiitos samoin!

   Poista
 4. Hei nyt on just sellainen kuin radion pitää olla :) Asennetta ja väriä löytyy :) Mä tykkään tuosta muutoksesta :) Hyvin tuunattu :)Mukavaa sunnuntai aamua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mukava kuulla! :) Kun inspis iskee, silloin on toimittava! Ja joskus on huokaistu, että onneksi en toiminut :)

   Poista
  2. Niin ja mukavaa sunnuntaita! :)

   Poista
 5. Hieno on!
  Mun mielestä voi rohkeasti maalailla kalusteita huolimatta mitä muut siitä sanoo. Sinunhan ne on ja mä ainakin muokkaan oman näköiseksi jos huvittaa. :) Olin joskus suunaattoman helpottunut kun tajusin tuon asian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Totta, samaa mieltä! :) Yhdessä facebook-ryhmässä joillakin nousee verenpaineet maalausasioissa ja keskusteluketjut paisuu ja paisuu ja on mielipidettä puolesta ja vastaan. Loppujenlopuksi jokainen tekee kotia itselleen ja on omassa harkinnassa mitä niille omille löydöilleen tekee.

   Poista
 6. Pirtsakka swengi-radio!!
  Sitä pitää tehdä ja kokeilla mikä itselle tuntuu hyvältä ja on mieleiseksi. Sitten vaan jakaa ideoita ja tuunailuja jotta muut voi sitten kauhistella tai ihastella - minä kuulun tähän jälkimmäiseen ryhmään. Mahtava tuunaus - hyvä sinä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta! Kyllä näin on. Onneksi niitä kauhisteluja ei ole tullut kommentteina (ainakaan vielä) tai siis eihän siinä vaikka tulisikin. Kauneus on katsojan silmissä. Mutta kiva kuulla, minä lähden tästä ihastelemaan taas sinun blogiisi! 😊

   Poista

Kiva kun jätit viestiä! :)
Tarkistan viestit joten saattaa kestää jonkin aikaa kun viestisi näkyy blogissa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...